حماس: ما هیچ ارتباطی با حوادث رخ داده در مراکز توزیع کمک‌های بشردوستانه در غزه نداریم تماس نتانیاهو با ترامپ درباره ادامه عملیات نظامی در نوار غزه عملیات اعدام میدانی با شلیک گلوله در داخل بیمارستان ملی سویداء منابع عراقی: شمار زائران ایرانی اربعین به ۳ میلیون نفر رسید شنیده شدن صدای چندین انفجار در حماه سوریه بلومبرگ: مقامات اروپایی خواستار ملاقات با ترامپ پیش از دیدارش با پوتین هستند مخالفت اتحادیه عرب با اشغال غزه و درخواست آتش‌بس و تحریم اسرائیل  بیانیه مشترک ۵ کشور اروپایی در مخالفت با اشغال غزه عراقچی: معاون گروسی فردا به تهران می‌آید /برنامه‌ای برای بازدید وجود ندارد رئیس سازمان انرژی اتمی: حوزه سلامت و امنیت غذایی در اولویت ماست استاندار کربلا: ۲۲ عضو داعش که قصد حمله به شرکت‌کنندگان در مراسم پیاده‌روی اربعین را داشتند، بازداشت شدند امان میزبان نشست مشترک اردن، سوریه و آمریکا واکنش علی‌اف و زلنسکی به حملات روسیه به تاسیسات انرژی جمهوری آذربایجان در اوکراین نتانیاهو مدعی شد: اگر حماس خلع سلاح شود جنگ فردا تمام خواهد شد فرود اضطراری جنگنده اف- ۳۵ انگلیس در ژاپن

دبیرکل ناتو: سوئد و فنلاند باید هر چه سریعتر به ناتو بپیوندند

ینس استولتنبرگ حمایت خود را از پیوستن سوئد و فنلاند به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ابراز کرد.
تاریخ انتشار: ۰۰:۰۶ - ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 15
کد خبر: ۱۷۳۱۸۸

به گزارش راهبرد معاصر پس از آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲، کشور‌های بسیاری در اروپای شرقی که عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نبودند، نگران گسترش جنگ به خاک خود شدند. فنلاند و سوئد، دو کشور حوزه اسکاندیناوی نخستین کشور‌هایی بودند که درخواست عضویت در سازمان ناتو را مطرح کردند. با این وجود، مخالفت ترکیه با عضویت سوئد، مسیر را برای استکهلم دشوار ساخته است. با این حال مقامات این نهاد نظامی از عضویت این دو کشور حمایت می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو امروز (سه‌شنبه) اعلام کرد: «بسیار اهمیت دارد که درخواست عضویت فنلاند و سوئد که سال میلادی گذشته برای عضویت در ناتو مطرح شد، هر چه سریعتر تأیید شود.»

استولتنبرگ که در حاشیه نشست وزیران دفاع سازمان ناتو در بروکسل با خبرنگاران سخن می‌گفت، تأکید کرد: «موضوع اصلی این نیست که کدام یک از دو کشور سوئد و فنلاند سریعتر به ناتو می‌پیوندند، بلکه مسئله این است هر دو کشور به دلیل جنگ اوکراین و تهدید روسیه در اسرع وقت به این نهاد نظامی ملحق شوند.»

وی افزود: «من اطمینان دارم که هلسینکی و استکهلم در نهایت به سازمان ناتو خواهند پیوست. با این حال من به سختی می‌کوشم این مهم هرچه سریعتر انجام شود.»

سخنان استولتنبرگ پس از آن مطرح می‌شود که ترکیه به عنوان یکی از اعضای ناتو می‌گوید با عضویت فنلاند در این نهاد نظامی مخالفتی ندارد، اما هرگز با عضویت سوئد موافقت نخواهد کرد. آنکارا سوئد را متهم به پناه دادن به اعضای حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) کرده و تأکید دارد اقدام استکهلم در دادن مجوز برای سوزاندن قرآن کریم، کتاب مقدس مسلمانان با هدف تحریک آنکارا بوده است.

براساس منشور سازمان آتلانتیک شمالی هر ۳۰ عضو این نهاد دارای حق وتو بوده و عضویت کشور‌های جدید منوط به موافقت تک‌تک اعضای پیشین است./باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظر
آخرین اخبار